Kategorie

Citronová kůra - kostka 9x9

Citronová kůra obsahuje stejně jako dužina citronu vitamin C, B, kyselinu citronovou, pektin a silice. To vše jen v o něco menším množství. Používá k dochucení pokrmů sladké kuchyně - především různých koláčů, dortů, pudinků a krémů. Zvýrazňuje ale také chuť marmelád, kompotů, horkých nápojů, některých omáček a masitých jídel. Zvláště užitečná je při přípravě ryb. Dokáže potlačit rybí zápach a přitom dodat pokrmu jedinečnou chuť i aroma. Nebojte se přidat malé množství citronové kůry do rybí polévky, rybí pomazánky, pečené kachny.

Více informací

Dostupnost balení a gramáž

volně balené
ks (kg) / karton
karton / paleta
cena s DPH
13,6 kg
--
--

strojem balené
ks (kg) / karton
karton / paleta
cena s DPH
1000 g (vak.)
10
56
--
--


Citronová kůra je získávána ze sušené kůry zralých citronů zpracovává se výhradně chemicky neošetřená citronová kůra. Citrus (Citrus) pochází z tropické a subtropické jihovýchodní Asie. Citrusy jsou též velmi oblíbenými pokojovými rostlinami a existují kluby jejich pěstitelů - citrusářů.

Citronová kůra obsahuje stejně jako dužina citronu vitamin C, B, kyselinu citronovou, pektin a silice. To vše jen v o něco menším množství. Používá k dochucení pokrmů sladké kuchyně - především různých koláčů, dortů, pudinků a krémů. Zvýrazňuje ale také chuť marmelád, kompotů, horkých nápojů, některých omáček a masitých jídel. Zvláště užitečná je při přípravě ryb. Dokáže potlačit rybí zápach a přitom dodat pokrmu jedinečnou chuť i aroma. Nebojte se přidat malé množství citronové kůry do rybí polévky, rybí pomazánky, pečené kachny. Citronová kůra bývá méně nahořklá než kůra pomerančová. Zvýrazňuje chuť pokrmu a zároveň potlačuje případný zápach.

Kalorická hodnota ve 100g: 1264 kJ (302 kcal), Bílkoviny: 3,3 g. Sacharidy: 79,2 g (z toho cukry 59,2 g). Tuky: 0,5 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,06g). Vláknina: 3,7 g 

kcal

Cukry

Tuky

Nasycené mastné 

Sodík

346

48 g

1,8 g

0,7 g

0,003 g

18 %

53 %

3 %

4 %

1 %

Doporučeného denního množství pro dospělé

Skladování: Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost cizích příměsí a těles.