Kategorie

Lísková jádra pražená sekaná 2-4mm, slupka do 5%

Lískový oříšek obsahuje spoustu minerálů a vitaminů, mezi kterými nechybí B1, B2, C a E. Dále obsahuje bor, chrom, draslík, fosfor, hořčík, kvalitní oleje, kyselinu listovou a pantotenovou, mangan, měď, vápník, vlákninu, selen, zinek, železo a další organismu prospěšné látky. Konzumace oříšků působí jako balzám při psychickém i fyzickém vyčerpání, dále pomáhají v prevenci a léčbě osteoporózy, zlepšují paměť, posilují srdce a oběhový systém.

Více informací

Dostupnost balení a gramáž

strojem balené
ks (kg) / karton
karton / paleta
cena s DPH
1000 g (vak.)
10
40
--
--


Lískové ořechy (Coryllus avellana)  rostou volně v přírodě, na mezích, ve světlých lesích a lískové keře se často vysazují i na zahrádkách. Původně rostly lísky v Asii odkud se rozšířily k nám do Evropy. Nejlépe se jim daří v Turecku, které také produkuje velmi kvalitní odrůdy a ročně dodá na trhy celého světa téměř 500 000 tun oříšků. Líska kvete od února do začátku dubna na rozdíl od ostatních stromů ořechů, které kvetou na jaře. Dosahuje výšky 6 metrů a doba sběru je srpen a září. Nemá ráda zamokřené a ani suché půdy stáří 70 let a více je u lísky běžné. Plody lísek se liší velikostí i tvarem.

Lískový oříšek obsahuje spoustu minerálů a vitaminů, mezi kterými nechybí B1, B2, C a E. Dále obsahuje bor, chrom, draslík, fosfor, hořčík, kvalitní oleje, kyselinu listovou a pantotenovou, mangan, měď, vápník, vlákninu, selen, zinek, železo a další organismu prospěšné látky. Konzumace oříšků působí jako balzám při psychickém i fyzickém vyčerpání, dále pomáhají v prevenci a léčbě osteoporózy, zlepšují paměť, posilují srdce a oběhový systém. Strouhané lískové oříšky velmi prospívají diabetikům. Ořechy mají vysoký obsah energie, proto by měly nahrazovat nějakou méně zdravou potravinu a nikoliv být konzumovány navíc. Z ořechů mají nejvíce vitamínu E, také obsahují vitamíny B. Vhodné pro vegetariány.

Nevhodné pro alergii na ořechy, sezam, sóju, a produkty z mouky.

Snižují riziko infarktu, žlučníkových kamenů i onemocnění cukrovkou. Ořechy také snižují hladinu cholesterolu a jsou také vhodným zdrojem bílkovin.

Blahodárné účinky: protirakovinné, antioxidační, prospívají  srdci

Lískové oříšky se dají upražit, nebo konzumovat syrové. Syrové lískové ořechy jsou však nejzdravější. Doporučujeme lískáče před jídlem na 6-10 hodin namočit do vody. Probudíte v nich tvorbu těch správných enzymů. Díky tomu jsou pak mnohem lépe stravitelné a mnohem chutnější. Chutnají téměř jako čerstvé.

Kalorická hodnota ve 100 g : 2629 kJ/628 kcal. Bílkoviny: 14,95 g. Sacharidy: 16,7 g (z toho cukry 4,34 g). Tuky: 60,8 g (z toho nasycené mastné kyseliny 4,5 g). Vláknina: 9,7 g.

Složení: Lískové jádra - produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.

kcal

Cukry

Tuky

Nasycené mastné 

Sodík

628

4,3 g

61 g

4,5 g

0 g

32 %

5 %

87 %

23 %

0 %

Doporučeného denního množství pro dospělé

Skladování: Lískové jádra stejně jako jiné ořechy jsou náchylné na žluknutí. Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 20°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost skořápek a cizích příměsí.