Kategorie

Mandle jádra natural

Celá jadra mandlí prvotřídního výběru. Mandle jsou bez jakékoliv úpravy vcelku se slupkou.

Více informací

Dostupnost balení a gramáž

volně balené
ks (kg) / karton
karton / paleta
cena s DPH
12,5 kg
--
--

strojem balené
ks (kg) / karton
karton / paleta
cena s DPH
200 g
40
60
--
--

100 g
80
60
--
--

100 g
30
120
--
--

100 g
15
120
--
--

80 g
50
120
--
--

1000 g (vak.)
9
60
--
--

500 g
16
60
--
--


Mandle jsou nabité živinami. Rozhodně lze mandle zařadit mezi nejzdravější potraviny. Vysoký obsah vápníku a hořčíku v mandlích podporuje tvorbu kostí a funkci svalů. Vitamín E prospívá pokožce, zpomaluje proces stárnutí, bojuje proti nádorovým onemocněním. Mandle také obsahují mononenasycené tuky, které snižují hladinu cholesterolu. Jsou bohatým zdrojem bílkovin a tedy vhodné pro vegetariány. Mandle jsou rovněž bohaté na zinek, který urychluje hojení ran. Mandle obsahují glykosid amygdalin (laetryl nebo také vit. B17), jehož význam je sporný - vzhledem k obsahu kyanidu se řadí mezi jedovaté látky, ale zároveň je například v USA povolen jako lék proti rakovině. Mandle jsou také prospěšné pro vlasy a nehty.

Obecné informace: Ořechy rozhodně patří mezi zdravé potraviny. Mnoho vědeckých výzkumů svědčí o velké prospěšnosti ořechů. Ořechy obsahují velké množství prospěšných látek. Snižují riziko infarktu, žlučníkových kamenů i onemocnění cukrovkou. Ořechy také snižují hladinu cholesterolu a jsou také dobrý zdroj bílkovin.

Živiny: vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín E, vitamín H, biotin, kyselina listová, vápník, měď, jod, železo, mangan, hořčík, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkovina, složité sacharidy, omega-3, 6, 9 nenasycené mastné kyseliny, lecitin, laetryl,...

Blahodárné účinky: protirakovinné, protizánětlivé, antioxidační, detoxikační, prospívá srdci, pleti, mozkové činnosti a imunitě, udržuje hladinu cukru v krvi,...