Kategorie

Kiwi

Kiwi  jsou lahodné, příjemně sladké, šťavnaté plody s měkkou dužninou. Jediný plod dodá našemu organismu celodenní potřebu vitaminu C! Má detoxikační, antioxidační a protirakovinné účinky, posiluje srdce, trávení i imunitní systém, nervovou soustavu, upravuje krevní tlak,  podporuje látkovou výměnu, zpevňuje cévy, žíly a zlepšuje vidění.  Dále konzumace kiwi přispívá ke zdravé funkci srdce, svalů a k růstu kostí. Je výbornou prevencí chřipek, nachlazení a rýmy. Je významným zdrojem energie pro sportovce, kterým také pomůže například při namožení vaziv.

Více informací

Dostupnost balení a gramáž

volně balené
ks (kg) / karton
karton / paleta
cena s DPH
10 x 1 kg
--
--

stojací sáčky
ks (kg) / karton
karton / paleta
cena s DPH
200 g
20
120
--
--


Kiwi - Aktinidie čínská (Actinidia chinensis), je pěstitelsky nejrozšířenější druh kiwi. Vyžaduje teplejší polohy, hlubší a polopropustné půdy. Velké plody pocházejí ze subtropických oblastí, jež zhruba odpovídají podmínkám ve Středomoří nebo v teplejších oblastech Anglie a Severního Německa. S úspěchem se pěstují i na jižním Slovensku, ovšem ve fóliových krytech také v Německu, hlavně v Porýní. Kiwi jsou lahodné, příjemně sladké, šťavnaté a mají měkkou dužninu. Jediný plod dodá našemu organismu celodenní potřebu vitaminu C!

Obsahem až 1 miligram příjem denní dávky  podporuje látkovou výměnu zpevňuje cévy a žíly, posiluje imunitní systém a zlepšuje vidění je důležitý antioxidant, který pomáhá zvládat stresy. Dále konzumace kiwi přispívá ke zdravé funkci srdce a svalů, k růstu kostí. Hlavně v zimních měsících je kiwi výbornou prevencí chřipek, nachlazení a rýmy. Je to i významný zdroj energie pro sportovce, kterým také pomůže například při namožení vaziv nebo podvrtnutém kotníku, protože díky vysokému obsahu vitaminu C zpevňuje vaziva.Kiwi můžeme jíst syrové nebo tepelně upravené. Mnoho lidí si kiwi před konzumací loupe, ale není to nutné. Kiwi lze i sušit. Podobně jako révě vinné ani plodům kiwi nevadí, když je v době dozrávání přejde mráz. Následují-li po slunných dnech noční mrazíky, kvalita a chuť plodů se dokonce zlepšuje, zvýšuje se koncentrace jednoduchých cukrů a vitaminů.

V Sušení je tradiční způsob konzervování ovoce. Sušené ovoce je ovoce, které bylo vysušeno přírodní cestou, nebo za použití stroje (sušičky). Vysušené plody ovoce pak mají výrazně vyšší trvanlivost, což využijeme především v zimních měsících. Stejně jako čerstvé ovoce je i to sušené bohaté na vitamíny a minerálů. Vždy je lepší koupit sušené ovoce nesířené, neslazené.

Živiny: vitamín B2, vitamín B3, vitamín B5, vitamín B6, vitamín C, vitamín E, kyselina listová, jód, draslík, fosfor, vápník, zinek, selen, mangan, hořčík, železo, vláknina,...

Blahodárné účinky: detoxikační, antioxidační, protirakovinné,  posilují srdce, trávení i imunitní systém, nervovou soustavu, upravují krevní tlak,

Kalorická hodnota ve 100g: Energie 1071 kJ (255 kcal), Bílkoviny: 1,39 g, Sacharidy: 14,6 g, Tuky: 1,5 g, Vláknina: 3 g, Sodík 0,003 g

Složení: Kiwi produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

kcal

Cukry

Tuky

Nasycené mastné 

Sodík

255

54 g

0,5 g

0,0 g

0,003 g

13 %

60 %

1 %

1 %

1 %

Doporučeného denního množství pro dospělé

Skladování: Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

I přes důkladnou kontrolu při balení nemůžeme vyloučit přítomnost  cizích příměsí a těles.