Kategorie

Brusinky Kanada - na zpracování

Antibakteriální schopnosti brusinek jsou způsobeny chemickými sloučeninami, které jsou v nich obsažené a které jsou názývány proanthocyanidiny. Tento obal zabraňuje bakteriím přilnout k stěnám zažívacího traktu a močových cest a vytvořit zde infekci Sušené brusinky jsou nejen velmi chutné, ale jsou známé a vyhledávané i pro své blahodárné účinky, kterými působí na celý organismus.

Více informací

Dostupnost balení a gramáž

volně balené
ks (kg) / karton
karton / paleta
cena s DPH
11,34 kg
--
--


Brusnice brusinka (Vaccinium vitis-idaea) tvoří polokeříky vysoké dvacet až třicet centimetrů, s kožovitými stále zelenými listy. Jejich pěstování je poměrně jednoduché. Jsou otužilé a daří se jim i v oblastech, které ostatním ovocným druhům již nevyhovují. Brusinky jsou pikantní a jedinečné ovoce. Rostou u nás poměrně zřídka a většinou na chráněných územích. Kvete od května do července. Plody - brusinky jsou červené (dozrávají z bílých až průhledných) bobule o průměru 5 - 8 mm. Jsou jedlé, kyselé nahořklé, dozrávají v srpnu až říjnu. Brusinky se často užívaly jako prostředek při léčbě horečky, zažívacích problémů a otoků,zánětu močových cest v boji proti onemocnění dásní, srdečním chorobám a rakovině.

Antibakteriální schopnosti brusinek jsou způsobeny chemickými sloučeninami, které jsou v nich obsažené a které jsou názývány proanthocyanidiny. Tento obal zabraňuje bakteriím přilnout k stěnám zažívacího traktu a močových cest a vytvořit zde infekci Sušené brusinky jsou nejen velmi chutné, ale jsou známé a vyhledávané i pro své blahodárné účinky, kterými působí na celý organismus.

Sušené brusinky jsou bohaté na vitamíny, antioxidanty i na vlákninu. Konzumací sušených brusinek tak posilujete svou imunitu. Zajímavé je, že sušené brusinky jsou i účinnou prevencí před vznikem zubního kazu. Brusinky se obecně využívají na přípravu marmelád, čajů, kompotů a dalších pochutin.Sušené brusinky jsou určeny přímo ke konzumaci jako pamlsky též je můžete přidávat do jogurtu nebo do müsli. Sušené brusinky se využívají i při pečení nebo vaření. Sušení je tradiční způsob konzervování ovoce. Sušené ovoce je ovoce, které bylo vysušeno přírodní cestou, nebo za použití stroje (sušičky). Vysušené plody ovoce pak mají výrazně vyšší trvanlivost, což využijeme především v zimních měsících. Stejně jako čerstvé ovoce je i to sušené bohaté na vitamíny a minerály. Sušením pouze přijdeme částečně o vitamín C obsaženým v ovoci. Vždy je lepší koupit sušené ovoce nesířené, neslazené, či jinak chemicky upravované. Sušené plody ovoce se s oblibou přidávají do obilninových směsí k snídani.

Blahodárné účinky: protimikrobiální, protirakovinné, protizánětlivé, antioxidační, detoxikační, prospívá srdci, trávení a imunitě, působí jako lék na zánět močového měchýře, snížují tvorbu zubního kazu a ledvinových kamenů.

Živiny: vitamín B5, vitamín C, vitamín K, betakaroten, kyselina listová, vápník, železo, fosfor, mangan, selen, draslík, vláknina, sacharidy,...

Sušené brusinky není potřeba tepelně upravovat. Jsou určeny především k okamžité spotřebě. Dají se použít do kaší jako sladidlo a náhrada běžného bílého cukru. Sušené brusinky je vhodné před konzumací namočit přes noc do vody. Tím se brusinky rehydratují a získají zpět svou čerstvou chuť.

Kalorická hodnota ve 100g: Energie 1289kJ (308kcal), Bílkoviny: 0,07g, Sacharidy: 82,4g (z toho cukry 65,0 g), Tuky: 1,4g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g), Vláknina: 5,7g

Složení: Brusinky sušené slazené

kcal

Cukry

Tuky

Nasycené mastné 

Sodík

308

65 g

1,4 g

0,1 g

0,003 g

16 %

73 %

2 %

1 %

1 %

Doporučeného denního množství pro dospělé

Skladování: Skladujte určitě při teplotě do 20°C a relativní vlhkosti 70%. Nevystavujte slunečním paprskům.

I přes důkladnou kontrolu při balení namůžeme vyloučit přítomnost cizích příměsí a těles.